Het is niet het seizoen om in de tuin bezig te zijn. Toch is er voldoende activiteit in de tuin.

Zo rond deze tijd zijn mollen zeer actief. De mannetjes jagen achter de vrouwtjes aan en niet zonder succes. Het vrouwtje maakt een nest voor haar jongen, daarbij gooit ze een behoorlijke hoeveelheid grond naar de oppervlakte. Deze molshopen zijn te herkennen aan de grote. Mollen eten behoorlijke hoeveelheden wormen. Mollen kunnen de wormen verdoven, zodat ze een voorraad aan kunnen leggen. Het is aangetoond dat de populatie wormen niet verminderd als er een familie mol in de buurt is. Er wordt van alles ondernomen om de mol van onze gazons te verwijderen. Wij vinden dat de meest natuurvriendelijke methode is de molshopen afgraven en de grond verspreiden over het gazon. De kale plekken kunnen worden ingezaaid met graszaad of een bloemen mengsel.