Hoe gaan we te werk?

Bedrijfsnatuur zorgt voor het aanleggen van een bedrijfsnatuurtuin waarin alle natuurelementen vertegenwoordigd zijn. U kunt ook kiezen voor alleen een bloemenborder en/of bloemenweide. U krijgt hierdoor een natuurlijk visitekaartje, waarmee u uw bedrijf duurzaam op de kaart zet.

Stap 1: 
Wensen en ideeën

Wanneer u heeft gekozen voor een bloemrijkere werkomgeving in welke vorm dan ook, gaan we de mogelijkheden op een rij zetten. We kijken waar de beste kansen liggen op uw bedrijfsterrein. De buitenruimte moet uiteraard voldoen aan de eisen die u stelt aan de uitstraling die past bij uw bedrijfsfilosofie. De plannen moeten realiseerbaar zijn voor nu, maar ook voor de langere termijn.

Stap 2:
Samenwerken met de natuur

Door onze jarenlange ervaring in natuurtuinieren, weten we welke planten we waar kunnen toepassen. Maar onze expertise gaat verder dan een mooi ontwerp. We gaan de eisen die het dieren leven stelt aan zijn omgeving toepassen, zodat uw bedrijfsnatuur aantrekkelijk  is voor zowel planten en dieren maar zeker ook voor uzelf. Of u nu kiest voor een totale bedrijfsnatuurtuin, waarin uw relaties laat parkeren op een natuurterrein, of een plantenborder vol kleur en vrolijk fladderende vlinders voor uw entree, daar worden we allen beter van.

Stap 3:
De uitvoering

Welke optie u ook kiest voor meer natuur op uw bedrijfsterrein, de aanleg en inrichting wordt met de grootst mogelijke zorg en aandacht uitgevoerd. We werken samen met een gerenommeerd grondverzetbedrijf en bestratingsbedrijf. Tijdens de werkzaamheden communiceren we onder andere via onze ludieke doorkijk borden. Wij zijn tevreden met het resultaat als u dat ook bent.

Stap 5:
Onderhoud

Wij weten als ervaren natuurtuinliefhebbers dat een tuin niet zonder onderhoud kan. U bent bereid de natuur in uw omgeving een plaats te geven. Daar zal de natuur u voor belonen in de vorm van zingende vogels en veel nuttige insecten. Een blijvend succes staat en valt met een goed onderhoudsplan. Wij bieden u een budgetvriendelijk, op maat toegepast onderhoudsplan. Dit betekent o.a. dat we gedurende het seizoen een aantal keren bij u langskomen. Zo bouwen we aan een vertrouwensrelatie, waar we beiden voordeel van hebben.

Stap 4:
Communicatie

Bij oplevering zorgen wij voor bekendmakingen op sociale media en drukwerk. In uw ontvangstruimte plaatsen wij desgewenst een banner met uitleg over uw bedrijfsnatuur. Zo laat u zien aan uw medewerkers en uw relaties dat biodiversiteit en duurzaam ondernemen begint bij de voordeur.

 

De buitenruimte rond uw pand goed benutten?

Een natuurrijke of groene omgeving werkt rustgevend en inspirerend zowel voor werknemers als bezoekers.