Over Bedrijfsnatuur

Na mijn opleiding natuurbeheer ben ik ruim 30 jaar werkzaam geweest in diverse natuureducatieve centra. Ik heb veel kennis opgedaan bij de stichting Oase, waar ik lid was van de vakwerkgroep heemtuinbeheerders. Daarnaast heb ik, samen met mijn vrouw veel ervaring in het monitoren van broedvogels, wilde flora en paddenstoelen inventarisatie.  Zowel in mijn werk als ook privé ben ik ecologisch tuinbeheerder. Wat inhoudt dat je de samenhang en de vele relaties die er in de natuur bestaan toepast in je ontwerp en aanleg. Wij hebben de onderneming Bedrijfsnatuur opgericht vanuit een ideële doelstelling. Het onze passie voor de natuur, die we willen toepassen. Dit willen  we graag met u delen. We gaan dit doen door bedrijfsterreinen een natuurlijker aanzien te geven, in het bijzonder de plantenwereld in relatie met de wilde bijtjes en de vlinders.

Visie en doelstelling

Het zal u niet ontgaan zijn dat onze leefomgeving en zeker die van de vlinders en de bijen onder druk staan. Het is aangetoond dat er herstel mogelijk is. Door uw bedrijfsterrein een meer natuurlijke uitstraling te geven laat u zien dat we daadwerkelijk het tij kunnen keren.

We willen samen met u kijken wat er mogelijk is. Met een kleine ingreep kunnen we vaak al veel bereiken.

Dromen zijn het begin

Het is mijn ideaal samen met u een bijdrage te leveren voor meer biodiversiteit voor ons zelf maar zeker ook voor onze kinderen zodat we blijvend kunnen genieten van de vlinders en bijen om ons heen. De natuur staat onder enorme druk. Maar gelukkig kunnen we zelf voor oplossingen zorgen.

Samenwerking

Cruydt-Hoeck heeft de droom meer biodiversiteit te creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens. Cruydt-Hoeck is kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en ecologisch passende bloemenweidemengsels. Met gedegen praktisch en ecologisch advies helpt Cruydt-Hoeck gemeenten, (groen)bedrijven, plannenmakers en particulieren met het creëren van succesvolle bloemenweides.

Mijn echte betrokkenheid en ervaring met planten begon toen we in 1982 verhuisden naar Hummelo, een klein dorpje in het oosten van Nederland. We zijn een kwekerij begonnen om vaste planten te kweken. Het idee om te bewegen ontstond door een onweerstaanbare wens om met planten te experimenteren. De kennis en ervaring stelt ons in staat om betere ontwerpen te maken die echt werken.
Bijen worden door verschillende oorzaken bedreigd. In reactie op deze bedreigingen wil de Bijenstichting overheidsbeleid beïnvloeden op zowel landelijk als lokaal niveau . Voorbeelden van doelen die de Bijenstichting daarin nastreeft, zijn: Een verbod op bepaalde bestrijdingsmiddelen, stimulering van de verspreiding van drachtplanten en verbetering van het leefmilieu.

Vivara natuurbeschermings producten is specialist in producten voor een diervriendelijke tuin. Bij Vivara vindt u vogelvoer voor veel soorten tuinvogels en voer voor andere tuindieren: van zadenmixen tot vetbollen en vogelpindakaas. Maar we hebben ook een ruim aanbod voederhuisjes, nestkasten en diervriendelijke planten.

De buitenruimte rond uw pand goed benutten?

Een natuurrijke of groene omgeving werkt rustgevend en inspirerend zowel voor werknemers als bezoekers.